Om oss

RECLAIMD GÖR ÅTERBRUK ENKELT IGEN

VARFÖR ÅTERBRUK?


I Sverige lever vi som om det fanns 4,2 jordklot. Tyvärr är bygg- och fastighetsbranschen en stark bidragande orsak till denna enorma överkonsumtion av resurser. Fastighetsbranschen står för 21 % av Sveriges klimatutsläpp och 31 % av allt avfall (källa: Boverket). Vårt bidrag till en bättre planet för nästkommande generationer är att öka återbruket av material inom fastighetsbranschen. För återbruk är ju fasktiskt det enklaste sättet att såväl minska uttaget av naturrresurser, klimatutsläpp och avfall. 


BAKGRUND

 

Jag heter Anton Franker och driver Reclaimd. Jag har 10 års erfarenhet i fastighetsbranschen där jag har jobbat med alltifrån uthyrning av kommersiella lokaler till förvaltning och hållbarhetsarbete. De senaste åren som hållbarhetssamordnare där jag har arbetat aktivt med internt återbruksarbete på ett fastighetsbolag. Anledningen till att jag startade Reclaimd var insikten att fastighetsägare behöver hjälp i sin interna organisation och projektorganisation. Även om viljan finns hos bolagen så finns ofta inte tiden och kunskapen om hur återbruksarbetet bäst genomförs och blir till verklighet. Den kunskapen har jag och Reclaimds nätverk.


Reclaimd håller till i Göteborg och Västsverige, men samarbetar också med Kompanjonen AB (www.kompanjonen.se) som har sitt säte i Stockholm. Tillsammans utgör vi #återbrukskonsulterna


 


Återbruk är inget nytt det har länge varit en naturlig del i varje byggprojekt, men har de senaste 60 åren glömts bort. Reclaimds mål är att ta tillbaka återbruket och göra det enkelt igen!


//anton